Calivita

Advertising

      Ce tratament antibacterian putem folosi

 

  Putem spune ca fiinta umana ajunge in contact cu anumite microorganisme,foarte strans. In mod normal, imediat dupa nastere se produce o invazie treptata a tegumentului si a majoritatii mucoaselor cu variate microorganisme (in special bacterii) care alcatuiesc microflora normala a organismului respectiv. Exista astfel o microflora normala a cavitatii bucale, a tubului digestiv, a cailor respiratorii, a carei conservare in limitele unei comunitati constante (biocenoza) este de o importanta deosebita pentru sanatate.
  Exista insa de multe ori microorganisme parazitare catre traiesc fara un rost anume in interiorul organismului, insa fara a-i crea prejudicii pe moment. Aceasta convietuire exprima insa un echilibru destul de instabil de forte si de interese, care poate fi usor tulburat. Factori variati, unii tinand de mediul extern, altii de organismul gazda, pot modifica aceste relatii in asa fel incat, unele dintre aceste microorganisme pot deveni patogene pentru organismul gazda (incep sa produca tulburari functionale, conducand treptat la starea de boala).


  Bacteriile de orice fel sunt microorganisme unicelulare alcatuind regnul Procariote. In clasificarea lor ele sunt oranduite in mai multe ordine, familii, genuri si specii, tinandu-se seama de urmatoarele criterii: confirguratia (coci, bacili, spirale, etc...), toleranta la oxigen (anaerobi, facultativ anaerobi si aerobi), mobilitate, capsulogeneza, sporogeneza, etc...
  Calitatile care confera bacteriilor potentialul nociv (caracteristica patologica sau capacitatea de a produce boala) sunt mai multe:


  - Infectiozitatea este facultatea unui germen de a patrunde intr-un organism receptiv si de a se multiplica in tesuturile acestuia. Unii germeni detin o putere invaziva deosebita, adica facultatea de a invinge rapid apararea locala si de a patrunde in circulatia generala este deosebit de pronuntata (de ex. bacilii tetanici si difterici, streptococii beta-hemolitici).
  - Patogenitatea reprezinta calitatea unui germen de a declansa fenomene morbide in interiorul organismului gazda. Patogenitatea variaza, pentru acelasi germen, in functie de capacitatea de rezistenta a fiecarui organism.


  - Virulenta este o notiune mai complexa, referindu-se atat la infectiozitate cat si la patogenitate, dar introducand notiunea de grad, adica facultatea de a determina efecte patogene cu un numar cat mai mic de germeni.
  - Capacitatea toxigena caracterizeaza in mod deosebit unele bacterii care isi manifesta patogenitatea (efectul nociv) aproape exclusiv prin formarea de endo si exo toxine. Cele mai cunoscute afectiuni datorate actiunii unor astfel de bacterii sunt botulismul, difteria, tetania.

  Produse naturale Calivita recomandate in tratamentul antibacterian sunt:

 •      Oregano Oil

AcasăAcasă